Feltöltve:

Csokoládés-tejszínes Barcelona torta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor5 evőkanál
cukrozatlan kakaó2 evőkanál
rétesliszt5 evőkanál
Ráma1 darab
tej3.5 dl
tojás6 darab
növényi tejszín7.5 dl
csokoládé, (lehet ét-tej vegyesen, de lehetőleg jó minőségű)30 dekagramm
vaníliás pudingpor, de jó a tejszínes is1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
1 csomag
citromlé2 csepp
ételszínezék1 kevés
sütőpapír1 darab
26-os tortaforma1 darab
sütőpor0.5 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskóta: a sütőt bekapcsolni 180 fokra. A tortaformát kibélelni sütőpapírral. Egy keverőtálba beleütni a tojásférjéket, a sárgákat külön tenni egy bögrébe. A robotgépet bekapcsolni és a fehérjéket sóval, citromlével felverni. Ha már félig kemény, beletenni a vaníliás és kristálycukrot. Ha már jó kemény, egyenként mehet bele a tojássárga. Mindegyik tojást jól elkeverni. Ha már jónak néz ki, kanalanként beletenni a liszt-kakaó-sütőpor megszitált keverékét. Ezt általában fakanállal javasolják, de én egyszerűsíttettem és továbbra is a robottal végeztettem el. Kikapcsoltam a gépet és 1 kanál lisztes keverék, majd rövid időre, amíg elkeveri kis fordulatra bekapcsoltam. Minden kanálnál így jártam el. Nekem jó lett így is a piskóta. Amikor kész, mehet a tortaformába és a sütőbe. 10 percig rá sem szabad nézni, majd utána tűpróbával ellenőrizni. Nem sok idő kell neki. Ha kész, rácson hagyom kihűlni. Másnap vágni háromba és megtölteni. Töltelék: a tejszínt egy tűzálló edénybe tölteni és a csokoládét beletördelni, majd állandóan kevergetve forrásig hevíteni. Ha elolvadt a csoki, gyakori kevergetés mellett kihűteni és mehet a hűtőbe másnapig. Másnap keményre verni, de sokáig kell, hogy jó legyen. Ha már kicsit világosodik és jó krémes akkor jó, lehet tölteni a tortát. Ha kívülre is ezt akarod és nem a tejszínest, akkor gazdaságosan kend. Tejszínes krém: a tejben megfőzni a pudingot és hagyni kihűlni, gyakran kevergetve. Esetleg másnapig ez is mehet a hűtőbe. Másnap felverni a 2.5 dl. növényi tejszínt és jól összekeverni a pudinggal. Itt lehet színezni, ha szükséges. Ezzel a krémmel lehet kívülről díszíteni is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem