Feltöltve:

Csokoládés-ribizlis kocka

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma22.5 dekagramm
cukor22.5 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
tojás6 darab
liszt7.5 dekagramm
sütőpor1 csipetnyi
darált mogyoró30 dekagramm
ribizlilekvár1 pohár
tejszín7.5 dl
habfixáló3 csomag
omlós keksz (kb. 30 db)20 dekagramm
zamatos fehérbor4 evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Robotgéppel a puha Ramát a cukorral, sóval, vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral és a mogyoróval elvegyített lisztet. Egy nagy tepsit kikenünk Ramával, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon 20-25 percig sütjük, majd a tepsiben hűlni hagyjuk. Megkenjük a lekvárral. A tejszínt kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a habfixálót, majd lazán a lekváros tésztalapra simítjuk. Az omlós kekszeket az aljukon ecset segítségével megkenjük a borral és szabályos sorokban a tejszínhabra fektetjük. Egy kis közt hagyjunk a kekszek között. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk. A csokoládét felolvasztjuk és nejlonzacskó segítségével a süteményre csorgatjuk. Tejszínhabbal és ribizlivel díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem