Feltöltve:

Csokoládés-mogyorós felfújt

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tálaláshoz

porcukor1 darab

A tésztához

liszt20 dekagramm
tojás2 darab
olaj1 teáskanál
1 csipetnyi
víz (szükség szerint)1 kevés

A sütéshez

Ráma1 darab
zsemlemorzsa1 darab

A csokoládés keverékhez

Ráma8 dekagramm
porcukor8 dekagramm
tojássárgája4 darab
tojásfehérje4 darab
pörkölt mogyoró8 dekagramm
csokoládébevonó8 dekagramm
zsemlemorzsa2 dekagramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
citrom reszelt héja0.5 darab

Elkészítés

1. lépés

A tésztához deszkára szórjuk a lisztet, a közepébe mélyedést nyomunk. Abba tesszük a többi hozzávalót, és az egészet először villával összedolgozzuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig pihentetjük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és késsel vagy tésztakészítő géppel 6 cm széles csíkokra vágjuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. A csokoládés mogyorókeverékhez a Ramát habosra keverjük a porcukor felével és a tojássárgával. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük és Ramás masszába keverjük. Az őrölt mogyorót, a reszelt csokoládébevonót, a zsemlemorzsát, a fahéjat és a citromhéjat összekeverjük, a masszához adjuk. A hideg tésztát a csokoládés-mogyorós masszába keverjük, majd az egészet Egy Ramával kikent és zsemlemorzsával beszórt tűzálló tálba töltjük. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha elkészült, a tetejét megszórjuk porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem