Feltöltve:

Csokoládés-meggyes kenyér fehércsokoládé-mázzal

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

Ráma12.5 dekagramm
tojás3 darab
tejföl5 dekagramm
cukor12 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi
tej1 dl
kakaópor1 dekagramm
liszt25 dekagramm
magozott meggybefőtt vagy friss meggy15 dekagramm
Ráma1 darab

Díszítéshez

fehér csokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A száraz anyagokat tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a tejfölt, és sima masszává keverjük. A formákat kikenjük Ramaval, kiszórjuk liszttel, majd a tésztával 3/4 -ig töltjük. A kimagozott meggyszemeket belenyomkodjuk, hogy kissé belesüllyedjenek. 170 C-ra előmelegített sütőben 35-50 percig sütjük. (Attól függően, hogy milyen mély formába tettük a tésztát, hosszabb sütési idő is elképzelhető.)

  2. 2. lépés

    Amikor a sütés után langyosra hűlt, kiborítjuk a formából, és a gőz fölött megolvasztott fehér csokoládéval csurgatjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre