Feltöltve:

Csokoládés-mandulás őzgerinc

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma10 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
tojás4 darab
1 csipetnyi
+ 2 evőkanál cukor10 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
sütőpor1 teáskanál
aprított mandula10 dekagramm
kakaópor1 teáskanál

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

A bevonáshoz

ét tortabevonó20 dekagramm
cukor2 evőkanál
hámozott mandula5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát megolvasztjuk és rövid ideig hűlni hagyjuk, az étcsokoládét finomra reszeljük. Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, az aprított mandulával, a kakaóporral és a csokoládéval elvegyített lisztet, majd hozzáadjuk a folyékony Ramát. 30 cm-es őzgerincformába simítjuk, amit kikentünk Ramával és liszttel megszórtunk. Előmelegített sütőben megsütjük. A durvára vágott bevonót vízfürdőn megolvasztjuk és a kihűlt őzgerincet egyenletesen bevonjuk. A serpenyőben a maradék cukrot (2 dkg-ot) megolvasztunk és karamellizálunk. A tűzhelyről levéve beleforgatjuk a hámozott mandulát és egyesével sütőpapírra tesszük. Az őzgerincet a kihűlt mandulával díszítjük és száradni hagyjuk.



Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem