tojás | 10 darab |
porcukor | 20 dekagramm |
őrölt mandula | 14 dekagramm |
liszt | 2 evőkanál |
szitált morzsa | 2 evőkanál |
kakaó | 3 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 20 púpos kávéskanál |
gesztenyemassza | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
tejszínízű puding | 1 csomag |
tej | 3 dl |
cukor | 1 evőkanál |
A tojásfehérjéket a porcukorral habosra keverjük, és a sárgáját egyenként hozzákeverjük, majd a többi anyagot is gyengén kevergetve egyenként hozzáadjuk.
35×40 cm-es magasfalú tepsiben, 180 fokon, 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kisült kettészeljük.
A tejet, a cukrot, a pudingport megfőzzük, és hűtjük.
A porcukrot, a Vajas ízt habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük a vajas krémhez.
(Ízlés szerint kevés rumot adhatunk hozzá.)
Az alsó lapra kenjük a krém 2/3-át, vigyázva hogy el ne törjön, rátesszük a második lapot, és a maradék krémet rákenjük a tetejére. Kis villával hullámokat húzkodunk és őrölt mandulával vagy
reszelt gesztenyemasszával megszórjuk.
Hozzászólások