Feltöltve:

Csokoládés-gesztenyés szelet

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás10 darab
porcukor20 dekagramm
őrölt mandula14 dekagramm
liszt2 evőkanál
szitált morzsa2 evőkanál
kakaó3 dekagramm

A krémhez

Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
gesztenyemassza25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tejszínízű puding1 csomag
tej3 dl
cukor1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket a porcukorral habosra keverjük, és a sárgáját egyenként hozzákeverjük, majd a többi anyagot is gyengén kevergetve egyenként hozzáadjuk.
35×40 cm-es magasfalú tepsiben, 180 fokon, 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kisült kettészeljük.

2. lépés

A tejet, a cukrot, a pudingport megfőzzük, és hűtjük.
A porcukrot, a Vajas ízt habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük a vajas krémhez.
(Ízlés szerint kevés rumot adhatunk hozzá.)

3. lépés

Az alsó lapra kenjük a krém 2/3-át, vigyázva hogy el ne törjön, rátesszük a második lapot, és a maradék krémet rákenjük a tetejére. Kis villával hullámokat húzkodunk és őrölt mandulával vagy
reszelt gesztenyemasszával megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem