Feltöltve:

Csokoládés-gesztenyés szelet

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás10 darab
porcukor20 dekagramm
őrölt mandula14 dekagramm
liszt2 evőkanál
szitált morzsa2 evőkanál
kakaó3 dekagramm

A krémhez

Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
gesztenyemassza25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tejszínízű puding1 csomag
tej3 dl
cukor1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket a porcukorral habosra keverjük, és a sárgáját egyenként hozzákeverjük, majd a többi anyagot is gyengén kevergetve egyenként hozzáadjuk.
    35×40 cm-es magasfalú tepsiben, 180 fokon, 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kisült kettészeljük.

  2. 2. lépés

    A tejet, a cukrot, a pudingport megfőzzük, és hűtjük.
    A porcukrot, a Vajas ízt habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük a vajas krémhez.
    (Ízlés szerint kevés rumot adhatunk hozzá.)

  3. 3. lépés

    Az alsó lapra kenjük a krém 2/3-át, vigyázva hogy el ne törjön, rátesszük a második lapot, és a maradék krémet rákenjük a tetejére. Kis villával hullámokat húzkodunk és őrölt mandulával vagy
    reszelt gesztenyemasszával megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Jégkrém kosárkák

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4

Joghurtos süti

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pillecukor

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 1

Algériai leveles finomság

timer 150"
mood Nehéz
thumb_up 0

Tejbedara datolyamártással

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Grillázsos piramis

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1

Almás tészta

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tarka szelet

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 4

Csacsifül

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 4

Szotyis süti

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Barackos süti

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 1