Feltöltve:

Csokoládés-banános torta

timer 30
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Banánkrém

banán2 darab
őrölt fahéj1 csipetnyi
kurkuma (sáfrány)1 kávéskanál
porcukor1 evőkanál
instant zselatinpor2 kávéskanál
tejszín2 dl
Ráma5 dekagramm

Szükséges még

lapos tepsi2 darab
minta1 darab
gyertya1 darab
kerek tál1 darab

Piskóta

kakaópor3 evőkanál
Rama a tepsi kikenéséhez1 kevés
tojás6 egész
szódabikarbóna1 teáskanál
porcukor6 evőkanál
rétesliszt6 evőkanál

Csokoládékrém

porcukor2 evőkanál
instant zselatinpor2 kávéskanál
tejszín4 dl
Ráma5 dekagramm
csokoládé15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Ramával kikenjük és kilisztezzük a tortaformát, előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásfehérjét felverjük félig, és hozzáadjuk a porcukor 2/3-át, majd tovább verjük egészen keményre. Egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával. Fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjön meg túlságosan a hab. A szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába, beletesszük a tortaformába, és betesszük a sütőbe. A sütő ajtaját, (ha nincs rajta szabályozó nyílás, egy fakanállal kissé kitámasztjuk, kb félcentire, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson). Kb 15-20 perc alatt készül el. A megsült piskótát a sütőben hagyjuk kihűlni, nyitott ajtónál. Csokikrém elkészítése: a tejszínt a porcukorral és a zselatinporral felverjük, belekeverjük a 15 dkg felolvasztott, olvasztott Ramával elkevert langyos csokoládés masszát, és a fahéjat. Banánkrém elkészítése: a banánt a Ramával és a kurkumával a turmixgépben pürésítjük. A tejszínt a porcukorral és a zselatinporral felverjük, majd összekeverjük a banános masszával. Összeállítás: szedjük le a megsült tésztát a sütőlemezről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy nagyobb, félgömbszerű műanyag tálkát készítsünk elő. A kisült tészták közül az egyikre helyezzük a tálkát, és vágjuk körbe. A tálka belsejét olajjal kenjük ki vékonyan, és béleljük ki fóliával. Az egészben hagyott tésztát helyezzük 3-4 percre nedves konyharuhára, majd óvatosan nyomkodjuk bele a tálkába, hogy kibélelje. Rétegezzünk bele a csokikrémből, majd a levágott piskótákból darabkákat, aztán egy réteg banánkrém, és így tovább. A körlap alakú piskótával lezárjuk, ami lezárja a krémet is. A maradék krémekkel a fotó, és a letölthető minta segítségével dekoráljuk a tortát. A majmocska haját szűrőn átnyomott krém maradékából készítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre