Feltöltve:

Csokoládélikörős hengerek

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kókuszreszelék

Díszítés

ét tortabevonó1 csomag

krem

csokoládélikőr60 milliliter
nagyon lágy Rama100 gramm
olvasztott tejcsokoládé200 gramm
olvasztott étcsokoládé50 gramm

Piskótatészta

tojássárgája (közepes méretű)3 darab
vanillincukor1 csomag
porcukor30 gramm
víz1 evőkanál
tojásfehérje (közepes méretű)3 darab
liszt60 gramm
cukor30 gramm

Máz

tej tortabevonó2 csomag

Csokoládélikörős hengerek a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x35 cm) öntjük. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a piskótát megsütjük.

2. lépés

A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet.

4. lépés

Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük.

5. lépés

A tej tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem