Feltöltve:

Csokoládéláva muffin whisky-s tejszínhabbal

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Whisky-s tejszínhab

lehűtött habtejszín2 dl
whisky (elhagyható)3 evőkanál
porcukor3 evőkanál
Dr.Oetker Habfixáló0.5 csomag

-

puha Rama Vajas Íz ill. a kenéshez12 dekagramm
cukor ill. a szóráshoz8 dekagramm
tojás3 darab
liszt5 dekagramm
3 csipetnyi
étcsokoládé20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kenjünk ki a szilikon, vagy teflon muffin formákat Rama Vajas Ízzel, majd szórjuk be kristálycukorral.
    Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
    Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, tegyük félre, míg kicsit lehűl.
    Gépi habverővel keverjük ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, legyen jó habos a massza!
    Ezután keverjük hozzá a lisztet, majd a kissé lehűlt, de még folyékony csokoládét, és kanalazzuk az előkészített formákba, úgy, hogy a forma tetejéig érjen.
    Süssük az előmelegített sütőben 8, max. 10 percig, vagy amíg a teteje megszilárdul, és nem mozog rázásra.
    Hagyjuk a formában még 10 percig, majd tálaljuk fejjel lefelé, porcukorral, vagy tejszínhabbal.

  2. 2. lépés

    A hozzávalókat gépi habverő segítségével verjük kemény habbá, majd kanalazzuk a muffinok tetejére.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem