Feltöltve:

Csokoládékrémes szelet

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tejszín7 dl
étcsokoládé50 dekagramm
Ráma2 dekagramm
tojás4 darab
cukor18 dekagramm
liszt13 dekagramm

Díszítéshez

tejszínhab1 darab
fehér csokoládéforgács1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A krémhez 5 dl tejszínt felhevítünk, beleszórunk 40 dkg nagyobb darabokra tördelt csokit, hozzáadjuk a Ramát, majd felolvasztjuk. Két magas falú keverőtálba öntjük és 3 órára hűtőbe rakjuk. A tésztához a maradék csokit finomra reszeljük. Robotgéppel a tojásokat a cukorral 7 perc alatt krémesre keverjük, beleforgatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt, és a reszelt csokit. Előmelegített sütőben, 175 fokon 17-20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Keresztben félbevágjuk. Robotgéppel mindkét adag csokikrémet levegősre felverjük, az egyik adagot az alsó tésztalapra simítjuk, a másik lappal befedjük, és a tetejét a maradék csokikrémmel megkenjük. Kb. 30 percre hűtőbe rakjuk. Felszeleteljük és díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre