Feltöltve:

Csokoládékrém-torta

timer 90
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Krémhez

puha Rama Vajas Íz25 dekagramm
kakaópor3 evőkanál
tej1 dl
porcukor20 dekagramm

Tésztához

liszt8 csapott mokkáskanál
tojás4 darab
cukor8 dekagramm
kakaópor2 evőkanál

Díszítéshez

marcipán10 dekagramm
porcukor1 darab
ételszínezék1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját óvatosan hozzáadjuk, végül a liszttel elkevert kakaóport is beleszitáljuk.

  2. 2. lépés

    Egy kisméretű, kb. 15 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, kilisztezünk, és beletöltjük a piskótát. Először 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, utána 150-160 C-on, míg át nem sül. A formában hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk.

  3. 3. lépés

    A porcukrot a kakaóporral elkeverjük, a forró tejet hozzáöntjük, végül a puha Rama Vajas ízt hozzáadva felhabosítjuk.

  4. 4. lépés

    A piskótalapokat a krémmel összetapasztjuk, a torta szélét is bekenjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.

  5. 5. lépés

    A marcipánt porcukros deszkán 3-4 mm vékonyra, kerek alakúra kinyújtjuk, ezután feltekerjük a nyújtófára, és beborítjuk vele a tortát. A felületét lesimítjuk, hogy a levegő kijöjjön alóla. A maradék marcipánt beszínezzük és kinyújtjuk, majd különböző méretű pöttyöket szúrunk ki belőle, és egy kis vízzel a tortára ragasztjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem