Csokoládékoszorú
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • aszalt gyümölcsök
  • vajkrém vagy tejszínes krémsajt

-

  • dióbél, vagy sok fahéjas mandula - 16 darab
  • erős feketekávé - 2 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • liszt - 25 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • cukor - 20 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • étcsokoládé - 30 dekagramm
  • Ráma - 24 dekagramm

Elkészítés:

  1. A 20 dkg Ramát megolvasztom, a 20 dkg csokoládét darabokra töröm, és a Ramához adva addig kevergetem a lassú tűz fölött, amíg megolvad. Leveszem a tűzről, hozzáadom a sót és a cukrot, és megint addig keverem, amíg a cukor felolvad. (Menni fog, mert meleg a krém. És nagyon illatos, nem beleenni!). A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és gondosan elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadom és kidolgozom az egészet. A koszorúformát kikenem Ramával és morzsával megszórom, ebbe töltöm a csokoládés tésztát. 50 perc alatt 180 fokon megsütöm. A mázhoz a 10 dkg csokit felolvasztom, hozzáöntöm a kávét és beleteszem a 4 dkg Ramát. Óvatosan ráöntöm a kész sütemény tetejére, hagyom szerteszéjjel lecsorogni, mert az úgy nagyon guszta. A dióbeleket, vagy a mandulát szép egyenletesen a tetejére teszem dísznek.