Feltöltve:

Csokoládékoszorú

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

aszalt gyümölcsök
vajkrém vagy tejszínes krémsajt

-

dióbél, vagy sok fahéjas mandula16 darab
erős feketekávé2 evőkanál
zsemlemorzsa2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
liszt25 dekagramm
tojás4 darab
cukor20 dekagramm
1 csipetnyi
étcsokoládé30 dekagramm
Ráma24 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 20 dkg Ramát megolvasztom, a 20 dkg csokoládét darabokra töröm, és a Ramához adva addig kevergetem a lassú tűz fölött, amíg megolvad. Leveszem a tűzről, hozzáadom a sót és a cukrot, és megint addig keverem, amíg a cukor felolvad. (Menni fog, mert meleg a krém. És nagyon illatos, nem beleenni!). A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és gondosan elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadom és kidolgozom az egészet. A koszorúformát kikenem Ramával és morzsával megszórom, ebbe töltöm a csokoládés tésztát. 50 perc alatt 180 fokon megsütöm. A mázhoz a 10 dkg csokit felolvasztom, hozzáöntöm a kávét és beleteszem a 4 dkg Ramát. Óvatosan ráöntöm a kész sütemény tetejére, hagyom szerteszéjjel lecsorogni, mert az úgy nagyon guszta. A dióbeleket, vagy a mandulát szép egyenletesen a tetejére teszem dísznek.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem