Feltöltve:

Csokoládékérges kekszes fatörzs

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

durvára felaprított mogyoró8 dekagramm
ét bevonó60 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tejszín2.5 dl
neszkávé3 evőkanál
cukor5 dekagramm
rum3 evőkanál
omlós keksz, (kb. 40 db)1 csomag

A díszítéshez

fehér csokoládé5 dekagramm

A forma kikenéséhez

olaj1 darab

Elkészítés

1. lépés

Lehetőleg teflon serpenyőben a mogyorót szárazon, közepes hőfokon megpirítjuk. Az ét bevonót durvára feldaraboljuk, a tejszínt felhevítjük (ne forraljuk). A neszkávéval elkeverjük, hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét és a Ramát, majd kevergetve megolvasztjuk. Végül a rummal és a cukorral simára keverjük. Kb. 45 percre hűtőbe tesszük. Egy kb. 25 cm-es (1,5 l-es) pástétomformát olajjal kikenünk, majd úgy kibéleljük, hogy a folpack a forma szélén túllógjon. A forma aljára az átkevert csokoládémasszából kb. 2 cm vastag réteget simítunk. Kb. 1 evőkanál pirított mogyoróval megszórjuk, majd 1 sor omlós keksszel kirakjuk. A maradék krémet, mogyorót és kekszet ugyanígy egymásra rétegezzük. Éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk. A fatörzset a folpack segítségével óvatosan süteményestálra borítjuk. Forró vízfürdőben a fehér csokoládét megolvasztjuk, majd kis nejlonzacskóba töltjük, és a zacskó sarkát levágjuk. A fatörzs tetejére és oldalára díszítésül vékony csíkokat rajzolunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem