Feltöltve:

Csokoládéhabos torta

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Csokis piskóta

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
kakaópor2 evőkanál

Krém hozzávalói

főzős csokis puding1 csomag
tej3 dl
cukor3 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
étcsoki vagy tejcsoki10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tejszín3 dl
habfixáló por1 csomag

A tetejére

tortabevonó10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskóta elkészítést lásd az üdítős szeletnél. Krém elkészítése: a krémhez a pudingport a tejjel és a kétféle cukorral lábasba töltöm, kevergetve pár perc alatt sűrű krémet főzök belőle. A tűzről lehúzva beletördelem a csokoládét és belekeverem a Ramát. Ha jól elolvadtak összekeverem az egészet. A tejszínt kemény habbá verem és a vége felé beleteszem a habfixáló port is. Óvatosan belekeverem a már kihűlt csokoládékrémbe. A piskótalapot lapjában 3 részre vágom, majd megtöltöm a habbal. A habból hagyok annyit, hogy az oldalát is meg tudjam kenni vele. Hűtőszekrénybe 2 órát dermesztem. Végül a megolvasztom a tortabevonót és bevonom a torta tetejét, majd hagyom megdermedni. Ha még maradt a habból a tetejét is díszíthetjük vele, valamint reszelt csokival, vagy csokis tortadarával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem