Feltöltve:

Csokoládéhab torta

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt20 dekagramm
1 csipetnyi
porcukor4 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
tojás1 darab
Főzőtejszín2 evőkanál

krem

étcsoki20 dekagramm
tojás3 darab
porcukor2 kávéskanál
konyak1 evőkanál
tejszín2 dl

A formához

Ráma1 darab

A díszítéshez

csokoládéforgács1 darab

A tetejére

porcukor1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet, sót, cukrot,Ramát, tojást, és a főzőtejszínt lágy tésztává dolgozzuk, majd lefedve kb 30 percig hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a csatos tortaformát Ramával kikenjük. A tésztát kerek lappá nyújtjuk és a forma aljára terítjük. 20-25 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a csokoládét forró vízfürdőn megolvasztjuk, a tojássárgát fehéredésig verjük és a cukrot hozzáadjuk. A megolvadt langyos csokit és a konyakot is belekeverjük, majd félrerakjuk. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön habbá verjük. Először a tejszínt, majd a tojáshabot a csokimasszába forgatjuk, és a tortalapra simítjuk. 5-6 órára hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal díszítjük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem