tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 6 kupica |
liszt | 6 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
tej | 7.5 dl |
---|---|
porcukor | 14 dekagramm |
főzhető csokis pudingpor | 2 csomag |
Ráma | 25 dekagramm |
tojás | 3 darab |
---|---|
cukor | 3 evőkanál |
liszt | 3 evőkanál |
sütőpor | 1 kávéskanál |
csoki | 20 dekagramm |
---|
Csokoládé piramis recept.
Piskótát készítünk, majd 4 egyenlő részre vágjuk attól függően, hogy mekkora tepsibe sütjük meg a piskótát. Én 35x26 cm-es tepsibe sütöttem. Ha 3 részre kényelmesebb, lehet 3 részre is vágni persze, de ebben az esetben kisebb lesz a piramis. Készíthetünk alját is a sütinek amire rakjuk majd a háromszögeket összefordítva. Ez szintén piskótalap kisebb mint a sütemény tésztája, de hosszában és szélességében akkora legyen mint a süti, miután 3, vagy 4 felé vágtuk, majd megkenjük ezt is krémmel és ráhelyezzük a háromszögeket. A krémhez a pudingport és a porcukrot elkeverjük egy kevés tejben. A többi tejet feltesszük melegedni, majd mikor felforrt, beleöntjük a pudingos, cukros keveréket és sűrű krémet főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk. A szoba-hőmérsékletű Ramát habosra keverjük és amikor a puding kihűlt összekeverjük a két krémet. A krémet elfelezzük és megtöltjük vele a piskótalapokat, majd kívülről is bekenjük. Átlósan elvágjuk a sütit és összefordítjuk, hogy egy piramis alakot adjon ki. A maradék krémmel bekenjük a külső részét és rácsra téve leöntjük olvasztott csokival, majd hagyjuk megdermedni. Ezután hűtőben tároljuk és meleg vizes késsel vágjuk, ha jól megdermedt. Legalább 3-4 órát hagyjuk hűlni.