Feltöltve:

Csokitorta fondant bevonattal

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tortalaphoz

tojás12 darab
cukor12 evőkanál
liszt10 evőkanál
sötét színű keserű kakaópor2 evőkanál

A krémhez

Ráma30 dekagramm
porcukor30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
keserű kakaó10 dekagramm
tejföl3 dl

A fondanthoz

zselatin1.5 evőkanál
víz8 evőkanál
Ráma1 evőkanál
méz2 evőkanál
porcukor50 dekagramm
ételszínezék1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 12 tojásból kakaós piskótát sütöttem 28 cm-es tortaformában. Én lassú tűzön szoktam, hogy biztosan átsüljön. Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet: a Ramát kikeverem a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd belekeverem a kakaót, a csipet sót, végül pedig a tejfölt. Beteszem egy kicsit a hűtőbe. Amikor a piskóta megsült kiveszem és hagyom hűlni, majd amikor már kihűlt 3 felé vágom és megtöltöm a krémmel. Kívülről is bevonom krémmel a tortát, mert majd ehhez fog tapadni a fondant. Amikor kész, beteszem a hűtőbe. Az előzőnap elkészített fondantot kiveszem a hűtőből és tetszés szerint bevonom vele a tortát. Az enyém így készült: egy tálba kimértem a porcukrot. Egy kisebb lábasba beletettem a zselatint, rá a vizet és összemelegítettem, de nem forraltam. Amikor lehúztam a tűzről beletettem a Ramát és a mézet, ,jól elkevertem, majd még 1 pillanatra visszatettem a tűzre. Ráöntöttem a porcukorra és szép simára kevertem. Ezt a masszát, amikor még folyékony 3 felé vettem. Nagyobb részét sárgára színeztem, a kisebb részét pedig kettévettem, ebből az egyik maradt fehér, a másikba pedig kakaót szórtam. Fóliával lefedve hűtőbe tettem és 1 napig állni hagytam. Amikor pedig már a torta kész van, kivesszük a sárga fondantot a hűtőből és átgyúrjuk. Ha nagyon ragacsos akkor gyúrhatunk még hozzá bőven porcukrot, hogy jól nyújtható és formázható legyen. Porcukrozott deszkán kinyújtjuk és befedjük vele a tortát. A fehér fondantot ugyanígy kinyújtjuk és linzer szaggatóval kis virágokat szaggatunk belőle. Ugyanebből én késsel vágtam ki a méhecskék szárnyait. A sárga fondantból félretett kis cipóból 5 méhecskét formázunk meg. A barna fondantból pedig elkészítjük a méhecskék szemeit és csíkjait. Én tojásfehérjéből felvert, cukrozott habbal ragasztottam a tortára a virágokat és a méhecskék csíkjait, szemeit is. Ez a fondant bármilyen ételszínezékkel színezhető, én mind a három színhez gyúrtam még porcukrot a torta készítésekor. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1