Feltöltve:

Csokitorta eperrel

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

cukor12 dekagramm
őrölt mandula12 dekagramm
tojásfehérje8 darab
kakaó4 dekagramm
kristálycukor4 dekagramm

A krémhez

étcsokoládé35 dekagramm
tejszín3 dl
Ráma8 dekagramm
eper10 darab
porcukor1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához összekeverjük a cukrot, a kakaót és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a kristálycukrot és a kakaós keveréket. A jól összekevert tésztát sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Kihűtjük, és 12 órára hűtőbe tesszük. Közben a csokoládét egy tálba reszeljük, a tejszínt és 3 dl vizet egy serpenyőbe öntünk, felforraljuk, és a csokoládéra öntjük. 1 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük, és amikor lehűlt, egy órára hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével 30 dekát kiveszünk belőle, és gőz fölött meglangyosítjuk. Belekeverjük a Ramát, és 12 órára, letakarva szobahőmérsékleten félretesszük. Másnap a tésztát kivesszük a formából, három szeletre vágjuk. Elektromos habverővel felverjük a csokoládés tejszínt, bekenjük vele a tésztaszeleteket, majd egymásra rakjuk, és újabb 12 órát pihentetjük hűtőben. Tálalás előtt a maradék krémet is meglágyítjuk gőz fölött, bevonjuk vele a tortát, meghintjük porcukorral, és eperszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem