Feltöltve:

Csokitorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma10 dekagramm
finomliszt22 dekagramm
sütőpor2 teáskanál
aprított mandula5 dekagramm
tojás3 darab
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor15 dekagramm
tej6 evőkanál
fehér-csokoládé4 dekagramm
étcsokoládé4 dekagramm

A sütőforma kikenéséhez

Ráma1 darab

A bevonathoz

étcsokoládé20 dekagramm
fehér-csokoládé7 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az ét- és fehér csokoládét külön-külön 3-3 evőkanál tejben megolvasztjuk, majd lehűtjük. A Ramát a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk, és tovább habosítjuk. Összekeverjük az aprított mandulát, a 20 dkg lisztet és a sütőport, majd a tojásos tésztához keverjük. A tésztát megfelezzük, egyik feléhez az étcsokoládés, másik feléhez a fehér csokoládés tejet, és a maradék 1-1 dkg lisztet adjuk. A sütőformát kikenjük Ramával, majd váltakozva a világos és a sötét masszát csíkonként a formába töltjük. A következő réteget ellentétes színválasztással töltjük rá. Előmelegített sütőben, 175 °C-on, 40-50 percig sütjük, majd kihűtjük. A kétféle csokoládét külön-külön vízfürdőben megolvasztjuk, az étcsokoládéval bevonjuk a tésztát. A fehér csokoládét egy hőálló tasakba töltjük, levágjuk a sarkát, és hosszában, illetve átlósan csíkokat rajzolunk a tésztára, majd hagyjuk megdermedni a csokoládét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem