darabokra tört, félédes csokoládé | 340 gramm |
cukor | 0.75 bögre |
kockákra darabolt Rama | 170 gramm |
tojás, különválasztva | 5 darab |
átszitált finomliszt | 0.33 bögre |
átszitált kakaópor | 1 kevés |
átszitált porcukor | 1 kevés |
Tegyük a cukrot, csokoládét, valamint a Ramát egy hőálló edénybe. Az edényt tegyük forrásban lévő víz fölé, és kevergessük a tartalmát, amíg egynemű nem lesz. Vegyük le a tűzről az edényt, tegyük félre, hogy kissé hűljön. Egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, mindegyik után alaposan verjük fel. Szitáljuk a masszába a lisztet. Tegyük a tojásfehérjéket egy új tálba, és verjük fel habosra, de ne legyen túl kemény. Óvatosan keverjük a tojásfehérjét a csokoládémasszába. Öntsük a tésztát egy Ramával kikent 25 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformába, majd süssük 180 fokon 45 percig, vagy amíg a torta megsül. Ezt egy, a tésztába nyomott villával ellenőrizhetjük. Ha kész, a tortát hagyjuk a formában kihűlni. Közvetlenül a tálalás előtt szórjuk meg porcukorral és kakaóporral.
Hozzászólások