Csokitorta
Csokitorta
  • timer65 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sütőport, a kakaót, a tojássárgát és a lisztet. Kimargarinozott tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
    2. Krém: a tejet a cukorral és a rummal felforraljuk, majd belekeverjük a pudingport. Besűrítjük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a pudingot.
    3. A piskótát 3 részre vágjuk és a krémet is 3 részre osztjuk. Amikor betöltöttük a tortát, a maradék krémből bekenjük a külsejét, de vékonyan, hagyjunk a díszítésre is, végül fél órát a hűtőben dermesztjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit az olajjal. Amikor felolvadt várunk vele 2-3 percet, hogy ne legyen forró és ráöntjük a tortára. Egyenletesen elkenjük és mikor megdermedt, akkor díszítjük.