Feltöltve:

Csokitorta

timer 65
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

"A csokitortáról
A csokitorta egy igazi klasszikus, világszerte kedvelt édes desszert, melyet kezdők is könnyedén elkészíthetnek. Kiváló választás születésnapokra, és édesen csokis komfortot nyújt a szürke hétköznapokon is. A legjobb a csokitortában pedig az, hogy számtalan variációban elkészíthetjük, azok számára is, akik esetleg valamilyen ételallergiával- vagy érzékenységgel rendelkeznek. Ha szeretnénk kihagyni a csokitortából a tojást, nincs más dolgunk, minthogy helyettesítsük egy kis szódabikarbónával és sütőporral, de a tökéletes textúra érdekében használjunk fel egy jó érett banánt is! Ha tej és tejszín nélkül akarjuk elkészíteni, használhatunk szójából vagy rizsből készült termékeket! Ha szeretünk kísérletezni a konyhában, akkor a csokitorta lehet az egyik legjobb alany erre! Érdekes, hogy mennyire nagyszerűen kombinálható zöldségekkel és savas hozzávalókkal. Igazán ízletes, gazdag csokitortát kapunk, ha cukkinit vagy répát reszelünk a tésztához. Ez jót fog tenni a csokitorta textúrájának és finom puha is lesz tőle, nem szárad ki! Sokan a céklát is ajánlják. Pürésítsünk össze hideg céklát, amely akár tej helyett is tökéletes lehet csokitortánkhoz. Még érdekesebbé és ízletesebbé tehetjük a csokitortánkat egy kis kávé vagy fahéj hozzáadásával. Ha szeretjük a pikáns ízeket, akkor készítsük el a tortát egy kis Cayenne borssal vagy chilivel. A csokitorta krémjéhez egyébként használhatunk többféle csokit is összevegyítve, így a maradék csokoládé sem vész kárba, esetleg megbolondíthatjuk egy kis rummal vagy brandyvel.
"

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sütőport, a kakaót, a tojássárgát és a lisztet. Kimargarinozott tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

  2. 2. lépés

    Krém: a tejet a cukorral és a rummal felforraljuk, majd belekeverjük a pudingport. Besűrítjük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a pudingot.

  3. 3. lépés

    A piskótát 3 részre vágjuk és a krémet is 3 részre osztjuk. Amikor betöltöttük a tortát, a maradék krémből bekenjük a külsejét, de vékonyan, hagyjunk a díszítésre is, végül fél órát a hűtőben dermesztjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit az olajjal. Amikor felolvadt várunk vele 2-3 percet, hogy ne legyen forró és ráöntjük a tortára. Egyenletesen elkenjük és mikor megdermedt, akkor díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 200"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 140"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem