Feltöltve:

Csokitorony

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mazsola5 dekagramm
mandula5 dekagramm
mogyoró5 dekagramm
rum1 dl
csokoládé15 dekagramm
erős kávé8 cl
őrölt fahéj1 kávéskanál
Ráma12.5 dekagramm
fenyőmag2.5 dekagramm
nem sós pisztácia2.5 dekagramm
tojás3 darab
1 darab

Elkészítés

1. lépés

A mazsolát 3 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzön, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a Ramával, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót és a fenyőmagot tepsiben, vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgákat, majd a mazsolát, a rumot, végül a mandulát, a mogyorót, a fenyőmagot és a pisztáciát. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is a krémhez adjuk. Folpackkal az oldalán is kibélelt formába simítjuk, a tetejére is folpackot teszünk, és 5 órát hűtőben pihentetjük. A folpackot levesszük, tálra borítjuk, óvatosan a másik folpackot is eltávolítjuk, és felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem