Csokiszalámi
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 30 dekagramm
  • kakaópor (nem instant) - 6 csapott mokkáskanál
  • Ráma - 25 dekagramm
  • háztartási keksz - 50 dekagramm
  • tejeskávé - 3 dl
  • rum - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A kekszet összetörjük egy tálban. Egy közepes edénybe beletesszük a vizet és a porcukrot, majd folyamatos kevergetés közben felforraljuk. Beletesszük a kakaóport, a felolvasztott Ramát és a rumot. Az egészet összekeverjük, majd felforraljuk. A masszát a kekszdarabokra öntjük. Fél órát hagyjuk állni és közben néhányszor megkeverjük. Alufóliára tesszük, hengert formálunk belőle és egy éjszakára hűtőbe tesszük.