Csokiskenyér
Csokiskenyér
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 1 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • apróra vágott dió - 5 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • összetört banán - 1 darab
    • tej - 1 dl
    • liszt - 25 dekagramm
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm

    A csokoládémázhoz

    • víz - 3 evőkanál
    • csokoládé - 10 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A Ramát habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a felvert tojást, a vaníliás cukrot, a tejet és az összetört banánt. Ezután kanalanként hozzákeverjük a lisztet, a diót és a sütőport. A masszát beleöntjük egy Ramával kikent hosszúkás sütőformába, és 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a csokoládémázat: a csokoládét folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a Ramával és a vízzel. A megsült tésztát kivesszük a formából, villával megszurkáljuk, kihűtjük és bevonjuk a csokoládémázzal.