1. lépés
Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát, alaposan összekeverjük. Beletesszük a Ramát és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és azt is elkeverjük benne. Jöhetnek bele a tojások, nagyjából összegyúrjuk. Beleöntjük a tejet és most már teljesen összegyúrjuk. Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az első gombócot kinyújtjuk, majd egy kb 30X40 cm-es lisztezett tepsi hátára fektetjük. A lelógó széleket levágjuk. A tetejéről a lisztet lesöpörjük, nehogy ráégjen sütés közben. Egy villával megszurkáljuk és az előmelegített 180 C-os sütőben kb 10 percig sütjük. A másik két gombócot is kinyújtjuk és kisütjük. A krémhez a lisztet simára keverjük 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrűre főzzük kis hőfokon, folyamatos keverés mellett míg a krém lisztes íze elmúlik, majd kihűtjük. A puha Ramát habosra keverjük. Beleszitáljuk a porcukrot és habosítjuk a cukorral is. Beletesszük a lisztes krémet és óvatosan összekeverjük, de ne keverjük túl sokáig! A tésztalapokról lesöpörjük a sütésből rajtamaradt lisztet. Az egyik tésztalapot egy tepsi hátára fektetjük. Rátesszük a krém felét és elsimítjuk rajta. Jöhet a következő lap, a krém másik fele. Elsimítjuk rajta, majd rátesszük az utolsó lapot. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a csokimáz. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Vigyázzunk, hogy ne legyen forró! Ráöntjük a sütire és szépen elsimítjuk rajta. Visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszakát/ fél napot állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Pihentetés után szeleteljük
Hozzászólások