Feltöltve:

Csokis pisztáciatorta

timer 65
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

Ráma10 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojás2 darab
kristálycukor5 dekagramm
liszt10 dekagramm
pisztácia (hámozott, nem sózott)10 dekagramm
tej1 dl
kristálycukor8 dekagramm
tojássárgája1 darab
liszt1 dekagramm
Ráma15 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát a porcukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a tojássárgát. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral. Lazítsuk fel vele a Ramás alapot, végül szitáljuk hozzá a lisztet, és szórjuk bele a pisztáciát.

  2. 2. lépés

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kenjük szét benne a masszát, és 180 fokos sütőben 5-7 perc alatt süssük készre.

  3. 3. lépés

    A krémhez a tojássárgát és a lisztet kevés tejjel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a maradék tejet a cukorral, majd állandóan kevergetve öntsük hozzá a tojásos-lisztes tejet, és addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

  4. 4. lépés

    Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, keverjük a krémhez, majd a Ramával keverjük habosra.

  5. 5. lépés

    A kihűlt pisztáciás tortalapot vágjuk három egyenlő részre, töltsük meg a habos, csokis krémmel, és a tetejét díszítsük csokiforgáccsal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem