liszt | 15 dekagramm |
tojás | 2 darab |
Ráma | 15 dekagramm |
cukor | 15 dekagramm |
barackíz | 3 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
keserű kakaópor | 5 dekagramm |
tört étcsokoládé | 5 dekagramm |
ek. porcukor (kb). | 5 nagy |
narancs- vagy citromlé | 1.5 evőkanál |
étcsokoládé | 7 dekagramm |
narancs héja | 1 darab |
Elsőként a muffin tésztát készítjük el: keverjük össze a hozzávalókat robotgéppel, hogy szép, sima tésztát kapjunk, majd adagoljuk papírkapszlikba és süssük meg előmelegített sütőben. sütési hőfok: 175°C
Mialatt sülnek a muffinok, elkészítjük a cukormázat: a leszitált porcukorhoz adjunk annyi citrom- vagy narancslevet, amitől cukormázszerű állagot kapunk, a kanálról lassan folyik le.
Ezután olvasszuk meg az étcsokit egy tűzálló edényben a forró víz fölött.
Ha kihűltek a muffinok, oszlassuk el rajta a cukormázat, majd a csokoládét. Ezután díszítsük reszelt citrom-, illetve narancshéjjal. Jó étvágyat.
Hozzászólások