babapiskóta, ledarálva | 250 gramm |
---|---|
háztartási keksz darálva | 5 dekagramm |
darált dió | 5 dekagramm |
kristálycukor | 10 dekagramm |
víz | 1 dl |
kakaó | 3 evőkanál |
rumaroma agy csokoládés aroma | 1 kevés |
olvasztott Rama | 6 dekagramm |
málnaszörp | 2 evőkanál |
lekvár | 2 evőkanál |
tortabevonó | 1 tábla |
Csokis mignon recept.
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
Golyókat formázunk belőlük és egy tálcára tesszük. Ami alulra kerül, azt a részt kissé lenyomkodjuk, ez lesz a talpa.
Gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót és 5 dkg Rama hozzáadásával. A megolvadt csokimázba forgatjuk a golyókat, vagy kanállal rácsurgatjuk a golyókra a csokit. Ismét hűtőbe tesszük.