Csokis mignon
Csokis mignon
  • timer0 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Bevonáshoz

    • közepes méretű narancs leve - 2 darab
    • porcukor - 30 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál

    Krémhez

    • porcukor - 15 dekagramm
    • reszelt étcsokoládé - 10 dekagramm
    • étcsokoládé megolvasztva - 20 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • tej - 1.5 dl
    • finomliszt - 2 púpos evőkanál
    • tojássárgája - 2 darab

    Piskótához

    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • sütőpor - 1 kávéskanál
    • liszt - 4 evőkanál
    • porcukor - 4 evőkanál
    • tojás - 4 darab

    Elkészítés:

    1. Piskóta elkészítése: az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához, végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e). Krém elkészítése: a tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg Ramát, majd kihűtjük. Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg Ramát a porcukorral simára keverünk. Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg, felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a reszelt csokit. A tojásos és a csokis krémet összekeverjük. Összeállítás: a piskótát két egyenlő részre vágjuk. Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét, és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek). Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.