Csokis marlenka
Csokis marlenka
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 200 gramm
  • kakaó - 40 gramm
  • liszt - 450 gramm
  • Ráma - 450 gramm
  • tojás - 2 darab
  • méz - 40 gramm
  • ecet - 1 teáskanál
  • szódabikarbóna - 1 evőkanál
  • tejföl - 2 evőkanál
  • sűrített tej - 3 tubus
  • darált dió, vagy mogyoró - 80 gramm
  • konyak - 30 milliliter

Elkészítés:

  1. A tészta elkészítése: először összekeverem a szódát és az ecetet, kikeverem a puha Ramát, a mézet - én erdeit használok - és a cukrot, majd hozzáadom az ecetes szódát. Simára kéne kevergetni az egészet. Aztán lángra teszem és állandó keverés mellett a két tojást hozzáadom. Habosra és barnára kell válnia a kevergetés közben. Azonnal leveszem a tűzről. Hűlni hagyom és ha langyos, a lisztet hozzáteszem, majd kidolgozom az egészet. Letakarva álljon egy órát. Aztán öt cipóra osztva, egyesével 2 mm vékonyra kinyújtom és megsütöm a lapokat. A krém készítése: a sűrített tejet befőttes üvegbe 3 órán át főzöm. A kihűlt befőttes üveget kinyitjuk, majd kikeverem a Ramával simára, homogénre. Ekkor a diót, vagy a mogyorót és a konyakot is hozzákeverem. A lapokat rétegezve megkenem ezzel a krémmel és állítólag másnapra tökély a végeredmény.