Csokis marlenka a Desszertek kategóriában
A tészta elkészítése: először összekeverem a szódát és az ecetet, kikeverem a puha Ramát, a mézet - én erdeit használok - és a cukrot, majd hozzáadom az ecetes szódát. Simára kéne kevergetni az egészet. Aztán lángra teszem és állandó keverés mellett a két tojást hozzáadom. Habosra és barnára kell válnia a kevergetés közben. Azonnal leveszem a tűzről. Hűlni hagyom és ha langyos, a lisztet hozzáteszem, majd kidolgozom az egészet. Letakarva álljon egy órát. Aztán öt cipóra osztva, egyesével 2 mm vékonyra kinyújtom és megsütöm a lapokat. A krém készítése: a sűrített tejet befőttes üvegbe 3 órán át főzöm. A kihűlt befőttes üveget kinyitjuk, majd kikeverem a Ramával simára, homogénre. Ekkor a diót, vagy a mogyorót és a konyakot is hozzákeverem. A lapokat rétegezve megkenem ezzel a krémmel és állítólag másnapra tökély a végeredmény.