Feltöltve:

Csokis marcipán

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A belsejéhez

fehér marcipán1 csomag
porcukor1 kevés

A bevonathoz

csokoládé, szükség esetén több (fehér csokoládé, ha színezni akarod)1 tábla
étolaj1 pár csepp
cukordíszek1 darab
ételfesték1 darab

Elkészítés

1. lépés

Egy kis porcukor segítségével gyúrjuk össze a marcipánt, majd daraboljuk fel, és egyenként gyúrjuk golyóvá.

2. lépés

Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét. Töltsünk félig egy lábast vízzel. Helyezzünk rá egy hőálló tálat. Tegyük bele a csokoládét, és folyamatosan kevergetve olvasszuk fel. Ha felolvadt, adjunk hozzá pár csepp olajat, és azzal is keverjük el.

3. lépés

Vegyük le a csokoládét a tűzről, és forgassuk bele a marcipánt úgy, hogy mindenhová jusson.

4. lépés

Szórhatunk rá cukordíszt is. Hagyjuk megszáradni, és már fogyasztható is.

5. lépés

Így is elkészítheted: 1) színezd a marcipánt, amikor összegyúrod. 2) Cseppents hozzá néhány csepp ételfestéket, és jól gyúrd össze, hogy mindenhol ugyanolyan színű legyen. 3) Színezd be a csokoládét. (Fehér csokit használj!) Amikor olvasztod a csokoládét, cseppents hozzá néhány csepp ételfestéket, és jól keverd el. 4) Csinálj nyalókát. Formázhatsz a marcipánból szívecskét, háromszöget vagy bármi mást. Forgasd bele a csokoládéba, és szúrj az aljába egy nyalókapálcikát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem