Feltöltve:

Csokis, krémes képviselőfánk

timer 90
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

víz1.5 dl
étolaj1.5 dl
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
liszt15 dekagramm
tojás (nagy méretű)4 darab

A krémhez

csokoládés pudingpor2 csomag
tej5 dl
tojásfehérje keményre vert habja4 darab
cukor12 dekagramm
habtejszín keményre verve2 dl

Elkészítés

1. lépés

A tűzhelyt bekapcsoljuk 220 fokra. A vizet, az olajat, a sót és a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a lisztet és visszatesszük a tűzre. Addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától.

2. lépés

Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg jó fényes nem lesz a tészta.

3. lépés

Egy kis tálba vizet teszünk és kezünket vízbe mártva 3x4 cm-es golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kezünkkel vízzel lespricceljük a fánkokat és a sütőpapírt is, majd mehet is a sütőbe. 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és készre sütjük. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk és hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni, így jó ropogós lesz a tészta. A kalapjukat levágjuk. Szép üreges lesz, nem volt szükség hártya eltávolítására.

4. lépés

Krém készítése: a pudingporokat a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre felfőzzük. A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzákeverjük, végül 1 perc alatt kézi botmixerrel simára keverjük.

5. lépés

A fánkokat betöltjük a krémmel. A tetejükre habtejszínt teszünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem