Feltöltve:

Csokis kocka

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládé10 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor4 evőkanál
tojás4 darab
liszt5 dekagramm

A krémhez

csokoládé30 dekagramm
tejszín4 dl
cukor1 evőkanál

A tetejére

csokoládé20 dekagramm
víz5 evőkanál
cukor18 dekagramm

A díszítéshez

csokoládéforgács1 darab

Elkészítés

1. lépés

A csokoládét kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a Ramát, végül a tojássárgákat egyesével a krémhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a liszttel felváltva a krémbe forgatjuk. Ramával kikent, kilisztezett, téglalap alakú formába simítjuk a krémet, és meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokoládét kis darabokra tördeljük, a tejszínbe keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig melegítjük, amíg sima krémet kapunk. Kihűtjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Amikor jól kihűlt, elektromos habverővel még egyszer átdolgozzuk. A kihűlt tortát 1,5 centiméter vastag lapokra vágjuk, és a tejszínes krémmel megtöltjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A mázhoz a csokoládét a cukorral, a vízzel elkeverjük, és kis lángon sima krémmé főzzük. Megkenjük a sütemény tetejét, majd meleg vízbe mártott, éles késsel négyzetekre vágjuk. Minden kocka tetejére kevés csokiforgácsot szórunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem