Csokis kocka
Csokis kocka
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csokoládé - 10 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • cukor - 4 evőkanál
  • tojás - 4 darab
  • liszt - 5 dekagramm
  • cukorgyöngy vagy barna cukor a szóráshoz

A krémhez

  • csokoládé - 30 dekagramm
  • tejszín - 4 dl
  • cukor - 1 evőkanál

A tetejére

  • csokoládé - 20 dekagramm
  • víz - 5 evőkanál
  • cukor - 18 dekagramm

A díszítéshez

  • csokoládéforgács - 1 darab

Elkészítés:

  1. A csokoládét kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a Ramát, végül a tojássárgákat egyesével a krémhez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, a liszttel felváltva, a krémbe forgatjuk. Ramával kikent, lisztezett, téglalap alakú formába simítjuk a krémet, és meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük. A krémhez a csokoládét kis darabokra tördeljük, a tejszínbe keverjük, hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig melegítjük, míg sima krémet kapunk. Kihűtjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Amikor jól kihűlt, elektromos habverővel még egyszer átdolgozzuk. A kihűlt tortát 1,5 centiméter vastag lapokra vágjuk, és a tejszínes krémmel megtöltjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A mázhoz a csokoládét a cukorral és a vízzel elkeverjük, és kis lángon sima krémmé főzzük. Megkenjük a sütemény tetejét, majd meleg vízbe mártott, éles késsel négyzetekre vágjuk. Minden kocka tetejére kevés csokiforgácsot szórunk.