Csokis keksztorta
Csokis keksztorta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 85 gramm
  • étcsokoládé - 200 gramm
  • méz - 1 evőkanál
  • háztartási keksz - 100 gramm
  • aszalt gyümölcs - 1 marék
  • sótlan, hántolt mogyoró, vagy mandula, vagy pisztácia - 1 marék

Elkészítés:

  1. Fogj egy tortaformát, vagy műanyag dobozt. Béleld ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Önts vizet egy lábasba, majd forrald fel. A csokit törd kockákra és darabold fel a Ramát is. Mind a kettőt tedd hőálló edénybe és add hozzájuk mézet. Az edényt tedd a lábasra és hagyd ott 1-2 percig. Kevergesd a csokis masszát amíg teljesen elolvad. Ekkor emeld ki az edényt a lábasból. A kekszet tedd egy uzsonnás zacskóba és kösd össze a tetején. Egy sodrófával törd kisebb-nagyobb darabokra. A kekszet, a mogyorót, vagy mandulát, pisztáciát és az aszalt gyümölcsöt add a csokimasszához. Alaposan keverd össze az egészet. A masszát kanalazd a formába és legalább egy órára tedd be a hűtőbe, majd vedd ki a hűtőből és szolgáld fel.