Csokis, karamellás süti
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • étcsokoládé - 100 gramm
    • Fehércsokoládé - 100 gramm
    • Rama Vajas Íz - 30 gramm
    • tojás - 2 darab
    • tojássárgája - 3 darab
    • barna cukor - 4 evőkanál
    • porcukor a díszítéshez - 1 kevés

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 150 gramm
    • liszt - 3 pohár
    • porcukor - 0.5 pohár
    • tojássárgája - 3 darab

    A karamellhez

    • kristálycukor - 200 gramm
    • tejszín - 150 milliliter

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
    2. Keverjük a Vajas ízt a cukorral, amíg nem lesz habos. Adjuk hozzá a tojássárgáját egyesével, miközben keverjük. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Nyújtsuk a tésztát, tegyük be a közepes méretű tepsibe, és szurkáljuk meg a villával.
    3. Olvasszuk meg a cukrot, amíg nem karamellizálódik. Adjuk hozzá a tejszínt és várjuk, amíg nem olvad meg és sűrűsödik össze. Öntsük a karamellt a tésztára.
    4. Forró fürdőn olvasszuk meg a csokoládékat és keverjük össze a Ramával. Elektromos habverővel keverjük össze a tojást, a tojássárgáját és cukrot, amíg a keverék világosabb és sűrűbb lesz.
    5. Keverjük bele a langyos csokoládéba és öntsük rá a karamellre.
    6. Süssük 20-25 percet.