Csokis kalács
  • timer65 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 1 kilogramm
    • tojássárgája - 5 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tej - 5 dl
    • olaj - 4 evőkanál
    • élesztő - 5 dekagramm
    • cukor - 1 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi

    Töltelékhez

    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • kakaó - 2 evőkanál
    • mazsola - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Amikor felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal és fél órát kelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket. A Ramát a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük. Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket egymás után, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, amiket kettesével összefonunk. A tepsit inkább sütőpapírral béleljük ki, mert a töltelék kifolyhat, és a 3 kalácsot beletesszük. Lekenjük tojásfehérjével és még fél órát kelesztjük. Bekapcsoljuk a sütőt és 200 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta 30 percig sütjük. Ne vegyük ki rögtön a tepsiből sütés után, hogy a kifolyt csokoládé az aljára ragadjon. Langyosan már fogyasztható is.