Feltöltve:

Csokis diós-mézes kocka

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tepsi kikenéséhez

liszt1 darab
Ráma1 darab

Díszítéshez

aszalt sárgabarack1 kevés
olajos magvak1 kevés

-

méz1 dl
juharszirup1.5 dl
cukor12 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
Ráma18 dekagramm
aszalt sárgabarck20 dekagramm
tojás4 darab
dió5 dekagramm
mogyoró5 dekagramm
tejszín5 dl
liszt50 dekagramm
mézeskalács fűszer1 csomag
sütőpor1 csomag
ét tortabevonó40 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mézet a juharsziruppal, cukorral, sóval, vaníliás cukorral és 12 dkg Ramával állandóan kevergetve felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Keverőtálba öntjük, és 15 percig hűlni hagyjuk. Közben az aszalt barackot apró darabokra vágjuk. A diót és mogyorót ledaráljuk, majd a tojásokkal, 2 dl tejszínnel, a fűszerkeverékkel, a liszttel és sütőporral együtt a mézes masszába öntjük. Beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöt, és a tésztát a kikent-kilisztezett 32 x 38 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. A maradék tejszínt felforraljuk, a tűzről levéve megolvasztjuk benne az apróra vágott ét tortabevonót. Belevegyítjük a maradék Ramát, fényesre keverjük majd, rövid ideig hűlni hagyjuk. A langyos mázat vastagon, hullámosan a mézes tésztára kenjük. Behűtjük, végül kockákra vágjuk és tetszés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem