tojás | 4 darab |
cukor | 4 evőkanál |
liszt | 2 evőkanál |
kakaó | 2 evőkanál |
sütőpor | 1 csipetnyi |
tej | 0.5 liter |
tojássárgája | 2 darab |
tojás keményre vert habja | 2 darab |
cukor | 5 evőkanál |
liszt | 3 evőkanál |
A hozzávalókat a keverőtálban jól összedolgozzuk és óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját is. Ramával kikent, lisztezett tepsibe piskótaszerűen megsütjük, majd óvatosan feltekerjük.
A krémhez 2 tojássárgát 5 evőkanál cukorral kikeverünk, majd hozzákeverünk 3 evőkanál lisztet. A tejet fokozatosan hozzáadagoljuk és sűrű krémmé főzzük, majd a tojások habját óvatosan beledolgozzuk.
A krémet a kakaós tésztára kenjük és feltekerjük, de úgy, hogy a vége felé kb. 3 cm-es szegély maradjon. Ha kihűlt, 3 cm-es darabokra szeleteljük és a 3 cm-es szegélybe 2 csokirudat szúrunk, ez lesz a csiga szarva.
Hozzászólások