Feltöltve:

Csokis briósok

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt510 gramm
1 csipetnyi
cukor2 evőkanál
szárított élesztő1 csomag
tojás3 darab
tojás a kenéshez1 darab
tej3 evőkanál
Ráma110 gramm
félédes csokoládé170 gramm

Elkészítés

1. lépés

Összekeverem az átszitált lisztet a cukorral és az élesztővel egy nagy tálban. Közepére egy mélyedést csinálok, hozzáadom a külön felvert tojásokat, majd a szoba-hőmérsékletű tejet, és határozott mozdulatokkal összegyúrom. Ha összeállt, a tésztát belisztezett deszkára teszem és kb. 5 percig tovább gyúrom. Ha kell, adok még hozzá egy kis lisztet. Ezután darabonként hozzáadom a Ramát és ha kezdenek apró buborékok megjelenni a tésztában, műanyag fóliával betakarom, és hűvös helyre teszem kb. 1 órára. Ramával kikenek 12 darab briósformát, de a 12 darabos brióssütőforma is megfelel. A tésztát 12 egyenlő részre osztom. A briósok közepébe egy-egy kocka étcsokoládét nyomkodok, és betakarom a tésztával, nehogy kifolyjon. A formákba helyezem, sütőlapra teszem, letakarom őket, majd meleg helyre teszem és pihenni hagyom őket egy fél óráig. Közben a sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A briósok tetejét bekenem a felvert tojással. 12-15 percre sütőbe teszem, ennyi idő alatt a tészta megemelkedik és szép aranybarnára sül. Vegyük ki a formákból, és tortarácson hagyjuk őket kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem