cukor | 0.05 kilogramm |
élesztő | 0.01 kilogramm |
tojássárgája | 3 darab |
vaj vagy sütőmargarin | 0.06 kilogramm |
banán | 2 darab |
liszt | 0.4 kilogramm |
tortabevonó massza | 0.2 kilogramm |
reszelt citromhéj | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk | |
sárgabaracklekvár |
Az elmorzsolt élesztőből 1 dl langyos tejjel, cukorral, kevés liszttel kovászt készítünk. Langyos helyen megkelesztjük. A vajat vagy sütőmargarint a maradék cukorral és a tojássárgákkal jól elkeverjük. Hozzáadjuk a kovászt, a csipet sót, az áttört banánt, a maradék lisztet, tejet és a reszelt citrom héját. Jól összedolgozzuk, míg a kanálról elválik a tészta. Letakarva, langyos helyen kelesztjük. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott kuglófformába öntjük. Meleg sütőben 40-50 percet sütjük. Formából kiborítva kissé lehűtjük, majd olvasztott tortabevonóval bevonjuk.
Hozzászólások