Feltöltve:

Csokis almás pite

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt30 dekagramm
Rama margarin20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojássárgája2 darab
sütőpor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tejföl2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

A töltelékhez

alma2 kilogramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
cukor20 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
étcsokoládé8 dekagramm

A tetejére

tojásfehérje2 darab
étcsokoládé2 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a sütőporos lisztben elmorzsoljuk, beletesszük a tojások sárgáit, cukor, citromhéjat, és ha túl kemény a tészta 1-2 evőkanál tejfölt. Jól összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk, addig elkészítjük a tölteléket.

2. lépés

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól kinyomkodjuk a levét. Az alma levében a szokásos módon megfőzzük a vaníliás pudingot. Ha nem lett 5 dl almalé, akkor kipótoljuk vízzel, hogy 5 dl legyen. Ha kész, a lereszelt almába keverjük a fahéjjal és a cukorral együtt.

3. lépés

A tésztát kivesszük a hűtőből. Kétfelé osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik részt kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Rápakoljuk az almatölteléket, és ráreszeljük a csokoládét (kis kockákban is rárakhatjuk). A tészta másik részét is kinyújtjuk, és ráborítjuk a sütire. Megkenjük a tetejét 1 tojással, megszurkáljuk villával, és 170 fokon, kb. 40 percig sütjük.

4. lépés

Ha megsült, kivesszük. A maradék tojásfehérjéből 1 csipet sóval, a porcukorral kemény habot verünk, és megkenjük a süti tetéjét. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és a süti tetejére csepegtetjük. Hűtve kináljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem