liszt | 30 dekagramm |
---|---|
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
tojás | 1 darab |
Ráma | 20 dekagramm |
kakaó | 2 evőkanál |
cukor | 10 dekagramm |
tejföl | 1 evőkanál |
túró | 50 dekagramm |
---|---|
mazsola | 2 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
búzadara | 3 evőkanál |
tojás | 4 darab |
cukor | 20 dekagramm |
tortabevonó csokoládé | 2 tábla |
---|---|
olaj | 5 evőkanál |
Csokis-túrós rolád recept.
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd félrerakjuk. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, végül belekeverjük finoman a tojásfehérje habot. A tésztát 2 részre osztjuk, kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt úgy, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni, a két szélén kicsit kilógatva. Mindkét őzgerincformát kikenjük Ramával és kilisztezzük, majd kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettőbe a túrótölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kisütjük, kb. 35-40 perc, majd kihűtjük. A mázhoz a csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és bevonjuk vele a süteményünket. Érdemes elkészíteni, mennyei ízű sütemény.