tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 6 evőkanál |
liszt | 5 evőkanál |
kakaó | 1 evőkanál |
rumaroma | 2 evőkanál |
olaj | 1 dl |
tej | 1.5 liter |
---|---|
tejszín ízű pudingpor | 6 csomag |
Ráma | 40 dekagramm |
porcukor | 10 evőkanál |
kakaó | 4 evőkanál |
narancs reszelt héja | 2 darab |
babapiskóta | 1 darab |
étkezési zselatin | 1 kevés |
Csokis-narancsos álombomba recept.
A piskótatekercshez a tojások fehérjéjét kemény habbá verem. A kakaós piskótatekercshez a tojássárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót, lisztet és az olajat. Belevegyítem a már felvert tojásfehérjét is. Olajjal kikent, liszttel beszórt tepsibe borítom. Előmelegített, forró sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm, közben tűpróbát alkalmazok. Még melegen, cérna segítségével kettévágom vízszintesen, szorosan feltekerem és hűlni hagyom. Közben elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáöntöm a már elkevert pudingport. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm és hűlni hagyom. Miután kihűlt, a Ramával habverő segítségével krémesre keverem. A piskótákat kigöngyölöm, megkenem a tejszínes krémmel (1-2 cm vastagon), majd feltekerem és vékonyan felszeletelem. A maradék krémhez hozzáadom a 4 evőkanálnyi kakaót és a narancsok reszelt héját. Ízlés szerint édesíthetjük még. Fél dl tejben 2 teáskanál étkezési zselatint feloldunk és a krémhez keverjük. Egy nagy tálat, ami kb. 11 cm mély és 24 cm széles kibélelünk fóliával és a piskótatekercs szeletekkel. Beletöltjük a krém felét, majd rumos tejbe áztatott babapiskótákat helyezünk rá. Ezután jöhet a krém másik fele. A maradék piskótával befedjük és fóliával letakarjuk. Hűtőbe tesszük és egy nap után süteményes tányérra borítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk.