Feltöltve:

Csokis-marcipános kocka

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A marcipánkrémhez

marcipán20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín2 dl
tejszín ízű krémpor2 dekagramm
tej1 dl

A díszítéshez

marcipándíszek1 darab
tejszínhab1 darab

A csokis krémhez

tejszín2 dl
barna cukor2 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

A fehér piskótához

tojás2 darab
liszt4 dekagramm
cukor4 dekagramm

A barna piskótához

kakaópor2 dekagramm
liszt2 dekagramm
cukor4 dekagramm
tojás2 darab

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját nagyon habosra kikeverjük a cukorral. A fehér piskótánál a sárgához lazán hozzákeverjük a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet, és közben óvatosan elkeverjük. A barna piskótánál összekeverjük a lisztet a kakaóporral, és ezt szitáljuk a sárgához. 25x15 cm-es téglalapot kenünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 10-12 percig sütjük. Kivéve hideg felületre csúsztatjuk, kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk. A marcipánkrémhez feltesszük főni a tejet, belereszeljük a marcipánt. Amikor a tej forr, belefőzzük a kevés vízzel kikevert krémport és a cukrot. A tűzről levéve kihűlésig keverjük, nehogy darabos legyen a krém. Amikor teljesen kihűlt, kemény habbá verjük a tejszínt, és nagyon kíméletesen a krémbe dolgozzuk. A csokoládékrémhez felolvasztjuk a csokit a barna cukorral, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a csokis krémbe forgatjuk. A piskótalapot (tetszőleges sorrendben) megkenjük az egyik krémmel, majd rátesszük a másik lapot, és megkenjük a másik krémmel. Felszeleteljük, habrózsákkal, marcipándíszekkel kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem