Csokis kuglóf - Laktózmentes
Csokis kuglóf - Laktózmentes
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Laktózmentes sütőmargarin - 18 dekagramm
  • Főző vagy étcsokoládé - 18 dekagramm
  • porcukor - 12 dekagramm
  • Tojás - 5 egész
  • Darált vagy apróra vágott mandula - 12 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 6 dekagramm
  • Só - csipetnyi

A tetejére

  • rum - 4 evőkanál
  • Étcsokoládé - 12 dekagramm
  • sárgabarcklekvár - 4 evőkanál

A formához

  • Rama Laktózmentes sütőmargarin - 2,5 dekagramm
  • Liszt - kevés

Elkészítés:

  1. Gőz felett felolvasszuk a csokit, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat és a langyos olvasztott csokoládét.
  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  4. A darált vagy apróra vágott mandulát, a sót és a zsemlemorzsát a a masszához adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  5. Vastagon kikenjük a kuglófformát rámával,kevés liszttel meghintjük és beleöntjük a masszát. A massza tetejét elsimítjuk és előmelegített forró sütőben közepes lángon megsütjük. (Tipp: tegyünk a massza tetejére egy papírlapot, hogy a teteje ne égjen meg.)
  6. Miután megsült válasszuk le a forma oldalától és borítsuk ki. Locsoljuk rá a rumot, majd hagyjuk egy órát pihenni. Kenjük meg egy kevés vízzel hígított sárgabaracklekvárral.
  7. Végül öntsük le olvasztott csokoládéval.