Csokis-habos virág
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 40 dekagramm
    • Rama margarin - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojás - 1 egész

    A habhoz

    • tojásfehérje - 1 darab
    • cukor - 15 dekagramm

    A bevonáshoz

    • étcsokoládé - 1 tábla
    • Rama margarin - 5 dekagramm
    • étolaj - 0.5 dl

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, és virágforma kiszúróval kiszaggatom. Minden második közepét is kiszúrom. Sütőpapíros sütőlapon, 180 fokon kisütöm.
    2. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem. A kisült korongokat felolvasztott csokoládéba mártom, majd, amikor a csokoládé megkeményedett, az alsó lapra a habot felhúzom, és a tetejére a lyukas lapot teszem. A kiszúrt korongok közepét friss eperrel díszítem.